Skip to main content
Laura Beekmans

Mijn naam is Laura, eigenaar van Bijles juf Laura. Ik ben leerkracht en naast mijn praktijk ook werkzaam op een basisschool in Veldhoven. Naast leerkracht zijn voor een groep leerlingen gaat mijn hart ook sneller kloppen van het begeleiden van leerlingen die het soms wat lastiger hebben. Daarom ben ik in april 2020 gestart met mijn praktijk voor bijles en huiswerkbegeleiding. De een-op-een begeleiding vind ik hierbij erg waardevol. Ik zie wat de persoonlijke en cognitieve groei kan zijn van de leerlingen na het begeleiden van een bepaalde periode. Het zelfvertrouwen dat de leerling weer krijgt is van groot belang voor de rest van zijn/haar verloop op de basisschool.
Tijdens de begeleidingen zitten we niet alleen op een stoel aan een tafel. Liever niet zelfs! Op school was ik vaak bezig met beweging binnen de klas, maar ook buiten op het plein. Ik merkte het positieve effect hiervan en dit pas ik dan ook vaak toe tijdens de begeleidingen. Hiermee oefenen we wel degelijk de lesstof die van belang is, maar op een andere manier!

Inmiddels zijn er twee fijne collega’s aangesloten in mijn team: Britt en Ellen. Zij streven hetzelfde na als ik en zorgen voor dezelfde insteek van een begeleiding als bij mij. Daar ben ik uiteraard ontzettend blij mee.

Britt en Ellen stellen zich hieronder kort aan je voor.

Naast mijn praktijk heb ik in 2022 samen met een fijn team een totaalpakket op het gebied van bewegend leren ontwikkeld. Dit fantastische product hebben we al aan meerdere scholen in Nederland mogen leveren. Ook verzorgen we diverse workshops door het land! Nieuwsgierig geworden? Neem dan eens een kijkje op www.debeweegbox.nl.

Britt van Kroonenburg

Hoi! Mijn naam is Britt van Kroonenburg. Ik werk vanaf 2017 in het basisonderwijs, op een school in Oirschot. Ik geef les in groep 3, waar ik het erg naar m’n zin heb. Voorgaande jaren gaf ik aan de midden-/bovenbouw les. Ik heb dus al best veel klassen gezien! Eind 2021 begon het te kriebelen.. Het leek me heel gaaf kinderen één op één te begeleiden en te zien groeien! Ik heb toen de stap genomen om 1 dag in de week bij Laura te gaan werken.
Ik heb het enorm naar mijn zin bij Bijles Juf Laura en geniet van het enthousiasme van de kinderen! Net als Laura vind ik het belangrijk dat kinderen veel bewegen tijdens het oefenen van de stof. Zo vinden ze het leuk en hebben ze soms niet in de gaten dat ze aan het oefenen en het leren zijn!

Het mooiste van de begeleidingen vind ik dat ze niet alleen op cognitief gebied vooruit gaan, maar ook als persoon. Door net dat steuntje in de rug krijgt een kind steeds meer zelfvertrouwen en dat is wat ik ieder kind gun! Je hoeft niet de beste, slimste of de sterkste te zijn, als je maar je best doet en gelooft in jezelf!

Ellen van den Heuvel

Hi! Mijn naam is Ellen. Sinds september 2022 geef ik les bij Bijles juf Laura. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie, wat ik super interessant vind. Voordat ik deze studie begon gaf ik echter les in het basisonderwijs. Omdat ik het onderwijs nog steeds erg leuk vind en het niet helemaal los kan laten ben ik heel blij dat ik van Laura de kans heb gekregen om bijles te komen geven. Dit doe ik 2 vaste dagen in de week. Het allerleukste hieraan vind ik dat je de kinderen echt ziet groeien. Met het leren van nieuwe vaardigheden groeit ook het zelfvertrouwen. Je ziet hun trotse gevoel dat gepaard gaat met deze succeservaringen. Bewegend en spelend leren is een visie die dicht bij mij ligt. Op school zitten kinderen al meer dan genoeg en leren ze nog veel uit boeken. Wij gaan op zoek naar een andere manier en kijken hierbij naar wat het best bij het kind past. Zo kunnen we de leerlingen optimaal laten groeien én het maakt leren nog veel leuker. Dat gun ik ieder kind!