Skip to main content

Leer de tafeltjes op een andere manier!

Op zaterdag 9 januari 2021 vond de eerste Tafeltjesbootcamp plaats in de speeltuin aan de Parallelweg in Oirschot. Tijdens een tafeltjesbootcamp zijn de kinderen een uur lang de tafeltjes op een actieve, bewegende en speelse manier aan het oefenen en leren. 

Voor wie is het?
De tafeltjesbootcamp is voor kinderen die:
– Moeite hebben met de tafeltjes
– De tafeltjes eens op een ándere manier willen oefenen, herhalen en leren
– Bewegen leuk vinden (wie vindt dat nu niet?)

Bewegend en spelend leren is leuk!
Beweging heeft een positief effect op de concentratie, leerprestatie en het leerplezier. Elk kind leert sneller als het positieve ervaringen ervaart en daardoor lekker in zijn of haar vel zit. Dit is de insteek van de tafeltjesbootcamp. 

De tafeltjesbootcamp
In de nieuwste methodes worden in groep 4 alle tafels aangeboden. Vaak worden ze ook in een vaste volgorde aangeboden: 1, 2, 10, 5, 3, 4, 6, 7, 8 en 9. Voor de tafels 2 t/m 9 wordt een tafeltjesbootcamp georganiseerd. De tafels 1 en 10 oefenen we niet tijdens de tafeltjesbootcamp, omdat deze tafeltjes normaliter als eenvoudig worden ervaren door de leerlingen.

Het is heel belangrijk om de tafeltjes te blijven oefenen en herhalen. Als je ze vandaag kent betekent het niet dat je ze volgende week nog steeds kan opnoemen. Dit vraagt om oefenen en herhalen!

Wat kost het?
De tafeltjesbootcamp kost €15,00. Door u in te schrijven gaat u akkoord met het ontvangen en betalen van een betaalverzoek.

Eindhovens dagblad
Margot Kuijpers van het Eindhovens Dagblad schreef een mooi artikel over onze eerste tafeltjesbootcamp:  https://www.ed.nl/best-meierijstad-en-son/springen-rennen-en-tellen-tijdens-tafeltjesbootcamp~a4b91c7a/

Schrijf je in!


    *De foto’s die gemaakt worden tijdens de tafeltjesbootcamp worden gebruikt voor social media en deze website.

    Door u in te schrijven gaat u akkoord met het ontvangen en betalen van een betaalverzoek van €15,00.